Crumble cu măr și nectarină

8 luni

Nu știu ce mi-a pus mami în castronel dimineață, dar bun a mai fost! Am și certat-o, că nu-mi dădea mai repede!

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹

Mami aici. Pentru micul dejun al moacăi dințate (mai nou🐭) am făcut crumble cu măr și nectarină. Aș fi pus un pic de unt în aluatul de deasupra, dar cum stăm deocamdată departe de lactate, am pus un pic de ulei cu gust neutru.

Pentru 2 porții am pus:

🔹un măr

🔹1/2 nectarină

🔹o lingură făină de migdale

🔹2 linguri fulgi de ovăz

🔹o linguriță de făină

🔹O linguriță de ulei de sâmburi de struguri.

Am curățat mărul de cotor și nectarina de sâmbure și le-am tăiat cubulețe mici, lăsând coaja. Le-am pus într-un vas mic de ceramică.

Deasupra am pus un amestec de făină de migdale, fulgi de ovăz, făină și un pic de ulei, cât să fie un pic legată toată compoziția, dar fărâmicioasă.

Am lăsat la cuptor fără sa acopăr vasul, cca 20′, la 180°, până s-a rumenit deasupra.