Chiftele de năut cu legume

11 luni

Mami a zis că trebuie să mai mănânc și leguminoase, iar eu sunt băiat ascultător!🤪

🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️

Mami aici. I-am făcut un fel de chiftele vegane cu năut și tot felul de verdețuri. Am legat compoziția cu un pic de făină și am pudrat și cu niște pesmet. I le-am servit cu legume coapte și cu un pic de avocado pasat, dar cred că mergeau mai bine cu niște iaurt.

Din cantitățile de mai jos ies cam 12-13 buc. A mâncat maxim 3 la o masă, i-am dat 2 zile la rând. Pe restul le-au mâncat mami și tati cu niște sos de usturoi.🤤 Nu am încercat să le congelez, dar s-au umezit un pic a doua zi, așa că mă gândesc că și la congelator ar avea aceeași soartă.

🔹️ o conservă de năut

🔹️o ceapă roșie mică

🔹️o buc de 10 cm de praz, partea verde

🔹️4-5 frunze de spanac

🔹️1/2 legătură pătrunjel

🔹️2 căței de usturoi

🔹️1/2 morcov

🔹️2-3 linguri făină

🔹️ulei de măsline

🔹️pesmet pt pudrat.

Am curățat năutul de pieliță, așa fac și la hummus, iese mai fin și e mai ușor digerabil.

L-am pus intr-un chopper împreună cu ceapa, prazul și verdeața, toate tocate foarte mărunt, usturoiul zdrobit și morcovul dat pe răzătoarea mică. Am pus un pic de ulei și am păsat totul bine.

Am adăugat făină treptat, până am ajuns la o consistență mai fermă, potrivită pentru modelat.

Am format chifteluțele așa, lunguiețe, vedeți în poza 2 și le-am pus pe o tavă cu hârtie de copt.

Am stropit cu ulei de măsline (am un spray, e mai eficient) și am pudrat cu pesmet.

Am copt la 180° cca 30′, până s-au rumenit.

 

La început sunt crocante la exterior și mai moi la interior, dar se umezesc în timp. Pe puști nu l-a deranjat prea tare.