11 luni
Primiți cu ceva dulce la ceas de seară? Că eu am primiiit!😋
🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️
Mami aici. Hai că m-am luat cu autodiversificarea impusă de fii-miu și am uitat să pun rețeta de carrot cake bebelușesc făcut duminică. A fost bun și pe post de cină, și ca gustare. Pe cine păcălesc eu, și la prânz tot asta a mâncat. 😄
Pentru o tavă de cca 20×10 cm, din care ies 8 pătrățele, am pus:
🔹️ 100 g morcov ras (1 morcov)
🔹️ 2 ouă
🔹️ 2 linguri ulei
🔹️ 50 ml lapte vegetal
🔹️ 2 linguri făină
🔹️ un vârf praf de copt
🔹️ un vârf de ghimbir pudră
🔹️ o lingură stafide
🔹️ 3 bucățele de mango deshidratat
🔹️ o lingură nucă de cocos
🔹️ 2 linguri fulgi de ovăz.
Întâi am pus stafidele la hidratat pentru 30′. Între timp am ras morcovul pe răzătoarea mică, apoi am tocat foarte mărunt bucățelele de mango și stafidele.
Fructele deshidratate merg foarte bine ca îndulcitori, însă aveți grijă să nu fie îndulcite cu zahăr (cum sunt merișoarele, de exemplu) și să nu folosiți o cantitate foarte mare, ele sunt concentrate.
Am bătut ouăle cu uleiul și laptele vegetal. Am adăugat treptat făina amestecată cu praful de copt și cu pudra de ghimbir, apoi am pus morcovul, fructele deshidratate, nuca de cocos și fulgii de ovăz, amestecând ușor.
Am turnat compoziția în tava unsă cu ulei și am copt la 180° pentru cca 30′, până s-a rumenit frumos deasupra.
A mers foarte bine cu un fel de cremă făcută din iaurt vegetal amestecat cu banană și cu niște fistic deasupra