Chifteluțe cu mazăre și porc – fără ou și fără gluten

11 luni

Bombițe gustoase, asta am avut în meniu ieri! M-am distrat grozav cu ele! Și cu chestiile lipicioase de lângă!🤪

🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️

Mami aici. Ieri a avut meniu #faragluten și #faraou, nu pentru că am avea vreo problemă în acest sens, dar am zis să încercăm și așa, poate sunt bebei pe aici cu alergii mai multe decât noi.

I-am făcut puiului chifteluțe super bune cu mușchiuleț de porc și multe legume, pe care i le-am dat cu paste din porumb și zucchini tras la tigaie.

Compoziția de chifteluțe am legat-o cu o lingură rasă de făină de in, care a funcționat foarte bine și nu s-a simțit la gust. Când se hidratează făina de in are o consistență așa, mă scuzați, băloasă🤪, dar asta a ajutat.

Pastele sunt fără gluten, din porumb. Există și alte variante: paste din năut, linte, hrișcă, orez ș.a. Nu se comportă la fiert ca și cele din grâu, dar sunt ok.

Așa, să vă zic rețeta de chifteluțe; pentru 19-20 buc am pus:

🔹️80 g carne tocată de porc (am avut mușchiuleț, l-am tocat eu)
🔹️100 g mazăre congelată
🔹️2 căței de usturoi
🔹️ o mână de baby spanac
🔹️o ceapă roșie mică
🔹️un morcov mic
🔹️1/2 pastârnac
🔹️o lingură rasă de făină de in.

Am fiert mazărea întâi, impreună cu 2 căței de usturoi; când a fost aproape gata am adăugat și spanacul, să se înmoaie. După 2′ le-am scurs și le-am pus intr-un chopper, împreună cu carnea, mărunțindu-le bine împreună.

Am adăugat apoi ceapa tocată mărunt și morcovul cu păstârnacul, date pe răzătoarea mică. Am pus și făina de in, am amestecat și am format mici biluțe, cam cât o nucă mică, pe care le-am aplatizat ușor.

Le-am pus pe o tavă cu hârtie de copt, le-am stropit cu ulei de măsline și le-am copt, 30 ‘ la 180°, cuptor preîncălzit.

Pastele le-am fiert în apă clocotită cam 12’; în paralel am tras la tigaie dovlecelul cubulețe, intr-un pic de ulei de măsline și apă. Când pastele au fost fierte le-am pus și pe ele în tigaie.

A fost distractiv, ce să zic.😄 Chifteluțele le-a devorat, cu pastele mai mult s-a jucat, dar na… Ceva tot a ajuns în burtică.