13 luni
Vai de mine, mami, vrei să mă fac cât un purceluș?! Am păpat fără să clipesc tot castronelul ăsta drăguț!
🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️
Mami aici. Am avut mega succes cu acest risotto delicios de morcovi, spanac și rață! Adevărul e că mi-a ieșit grozav, repet rețeta și pentru oamenii mari, clar!
Așa cum vă povesteam de curând, am făcut supă de pasăre; am avut și un os de la un piept de rață pe care mai lăsasem cărniță, așa că l-am pus și pe el la fiert. Carnea am folosit-o la acest risotto, dar puteți pune și pui sau curcan. Evident, puteți și să omiteți carnea și veți avea o cină grozavă!
Pentru 3 porții (am congelat una) am pus:
🔹️o ceapă tocată mărunt
🔹️3 căței de usturoi mărunțiți
🔹️un morcov dat pe răzătoarea mică
🔹️1/3 păstârnac, dat pe răzătoarea mică
🔹️4 linguri orez arborio
🔹️350-400 ml supă de pui
🔹️2 linguri carne de pasăre gătită și mărunțită
🔹️o mână bună de baby spanac, tocat
🔹️o lingură drojdie inactivă.
Intr-o cratiță am pus ceapa, usturoiul, morcovul și păstârnacul la călit în 2 linguri de ulei de măsline, amestecând des. Etapa asta e importantă, conferă dulceață și culoare preparatului final.
Când legumele s-au înmuiat am adăugat orezul și am amestecat bine.
L-am lăsat și pe el să absoarbă din lichid și apoi am adăugat un polonic de supă fierbinte.
Amestecând des, am continuat să adaug din supă treptat, câte un polonic turnând doar atunci când nu mai rămânea lichid în cratiță.
Când am ajuns la consistența dorită (orezul e fiert, dar totuși e ușor crocant, se simte un pic bobul când mănânci) am adăugat carnea și spanacul, am amestecat bine, am mai lăsat 2′ și am oprit focul.
La final am adăugat și drojdia inactivă.
*Vesela asta drăguță e din gama Serenity de la Cooking by Heinner . Nu e pentru copii, dar bolul ăsta mi s-a părut cel mai potrivit pentru un fel de mâncare așa special. Vă place?😊
Și ca să vedeți ce bine s-a primit, iată dovada!:)