Ciulama de ciuperci cu pui

13 luni

Ieri am păpat un prânz delicios! Prea bun, prea ca la țară!🙃

🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️

Mami aici. Ieri am avut în meniu ceva tradițional: ciulama de ciuperci cu pui, pe care i-am dat-o, desigur, cu mămăligă. I-a plăcut foarte mult! Și chiar a ieșit foarte bună!

Pentru 3 porții am pus:

  • O ceapă
  • 4 căței de usturoi
  • 6-7 ciuperci champignon brune mici
  • Un pic de cimbru uscat
  • 100 g carne de pui gătită și mărunțită
  • 400 ml supă de pui
  • O lingură făină
  • 2 linguri smântână (eu am pus vegetală, de cocos)
  • 1/2 legătură de pătrunjel.

Am pus la călit ceapa și usturoiul, tocate, în 2 linguri de ulei de măsline. Când s-au înmuiat bine am adăugat cimbrul și ciupercile spălate înainte și tăiate cubulețe.

Am lăsat să se înmoaie bine și ciupercile, apoi am adăugat supa și carnea de pui și am lăsat să fiarbă la foc mic, acoperit, cam 10′.

Intr-un castron încăpător am pus făina și smântâna și am frecat bine cu un tel. Am început să adaug câte un pic din lichidul fierbinte din cratiță, omogenizând să nu se facă cocoloașe, până când l-am pus aproape pe tot. Apoi am transferat tot conținutul din castron în cratiță, lăsând să fiarbă molcom și amestecând frecvent, ca să nu se prindă de fund.

A mai durat cca 10′ să se îngroașe sosul și să se gătească făina. Când se răcește se îngroașă și mai mult.

La final am adăugat pătrunjelul tocat.