Ratatouille și cușcuș

8 luni

Mami mi-a făcut ieri o mâncare foarte colorată, cu multe legume. Mi-a dat și ouț fiert! Taare bun a mai fost! Am păpat și azi!

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹

Mami aici. Am făcut un fel de ratatouille la cuptor, adică am tăiat felii subțiri dovlecel, vânătă și roșie și le-am gătit la cuptor într-un sos de roșii cu ulei de măsline, usturoi și busuioc.

La impresia artistică am punctat, dar am pierdut destul de mult timp cu aranjatul feliilor (că am făcut și pentru oamenii mari la fel), iar data viitoare am să tai totul în cubulețe și roșiile le voi curăța de pieliță obligatoriu. Acum le-am tot cules din mâncare, că le tot scuipa bebe… 😝

Am făcut 2 porții și le-am servit cu cușcuș, cu ou fiert ieri și cu pui astăzi. La fel de gol a rămas castronelul, și ieri, și azi. 😊

Am pus așa:

🔹cca 20 feliuțe de vânătă (adică câte un sfert dintr-o rondea)

🔹cca 20 feliuțe de zucchini (rondele întregi, că am avut un dovlecel minuscul)

🔹7-8 roșii cherry, tăiate și acestea felii

🔹2 linguri suc de roșii

🔹2 căței de usturoi

🔹câteva frunze de busuioc proaspat

🔹O lingură ulei de măsline.

Am făcut un sos din uleiul de măsline, busuiocul tocat foarte fin și usturoiul zdrobit.

Într-un vas de ceramică am pus pe fund sucul de roșii și jumătate din sos, amestecând bine. Am așezat apoi alternativ feliile de legume: vânătă / roșie / dovlecel /roșie și tot așa. Am uns suprafața legumelor cu sosul rămas, folosind o pensulă.

Am acoperit vasul și l-am dat la cuptor pentru cca 1h, la 180°C.

Separat am făcut cușcușul, pentru 2 porții am pus cam 2 linguri într-un bol mic și am turnat peste aceeași cantitate de apă fierbinte. Ca idee, am folosit ca măsură și pentru cușcuș, și pentru apă un păhărel de țuică din colecția lui tati. 😀 L-am lăsat să se hidrateze, acoperind bolul, durează cam 5′.