Ficăței în sos de roșii cu mămăligă

8 luni

Azi am păpat cu tati! M-am bucurat foarte mult, parcă și mâncărica a fost mai delicioasă! Tati al meu este cel mai tare! 😀

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹

Mami aici. I-am pregătit puiului mămăliguță moale și ficăței de pui în sos de roșii, cu busuioc.

Mămăliga fost mai mult un terci, practic, am pus așa:

🔹Cam 100 g mălai (eu am avut din ăla de țară, nu grișat)

🔹200 ml apă

🔹50 ml lapte vegetal (am folosit de spelta, de la @thebridgebio)

🔹Un strop de ulei de măsline.

Am pus apa la fiert și când a dat în clocot am pus mălaiul, amestecând cu un tel. Am redus focul la minim, am acoperit cu capac și am lăsat să fiarbă bine, cca 30 min (mălaiul brut, nedecorticat fierbe mai greu). Aproape de final am adăugat laptele vegetal și un pic de ulei de măsline. Dacă păpam lactate, acum aș fi adăugat un pic de lapte și niște unt, dar na…

Pentru ficăței (2 porții) am pus:

🔹2 ficăței de pui întregi

🔹O ceapă roșie mică

🔹3 căței de usturoi

🔹O roșie mai mare, bine coaptă

🔹Câteva frunze de busuioc

🔹Un pic de ulei de măsline.

Am pus ficățeii la înăbușit într-un pic de apă, cât să îi acopere, și un strop de ulei de măsline. Am lăsat pe foc mic cca 15′. Am adăugat apoi ceapa tocată mărunt, iar când s-a înmuiat am pus usturoiul mărunțit bine și roșia, curățată de pieliță și tăiată cubulețe.

Am lăsat să fiarbă bine totul și la final am adăugat busuiocul tocat fin.

Bebe a păpat tot, dar asta nu mai miră pe nimeni. 😀