8 luni
Am fost în weekend la Buni și am primit o grămadă de legume din grădină! Mami mi-a făcut numai păpică grozavă din ele! Taare mult îmi place la Buni și Tataie!
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
Mami aici. Ai mei cultivă tot felul de legume, sunt norocoasă să am o sursă sigură de legume eco pentru bebe.
Cu „prada” din weekend i-am pregătit o supă de roșii delicioasă, în care am pus niște cărniță tocată de curcan. Am avut un pic de emoții pentru că am introdus țelina apio cu ocazia asta, nu i-am mai dat până acum. Dar a fost ok, a mâncat și ieri, și azi fără probleme.
Pentru 2 porții generoase, chiar 3 de supă am pus:
🔹2 linguri de carne tocată de curcan
🔹o ceapă mică
🔹1/2 morcov mic
🔹 1/4 tijă apio
🔹1/4 ardei capia
🔹2 căței de usturoi
🔹2 roșii bine coapte
🔹200 ml suc de roșii
🔹o crenguță mică de cimbru
🔹un pic de ulei de măsline.
Am pus carnea tocată la gătit cu un strop de ulei de măsline și un pic de apă. Când a fost pe jumătate fiartă am adăugat ceapa, usturoiul, morcovul, apio și ardeiul, toate tocate fin.
Am lăsat la înăbușit până s-au înmuiat bine. Am adăugat roșiile decojite și tăiate mărunt, crenguța de cimbru și sucul de roșii. În funcție de cât de consistent e sucul, puteți adăuga un pic de apă sau supă. (al meu a fost din acela bio, la cutie, care e mai subțire. Nu am folosit sucul făcut de mama că era prea sărat pt bebe).
Am lăsat să mai fiarbă vreo 10′ și am scos cimbrul. I-am dat puiului să pape supica asta delicioasă cu niște crutoane făcute din pâine fără sare și stropite cu ulei de măsline cu busuioc.
A fost cu succesuri 2 zile la rând! 😀