9 luni
Am păpat paste cu somon și m-am lins pe degețele! 😋
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
Mami aici. I-am făcut paste orzo cu un sos din dovlecel, spanac și roșii, peste care am adăugat niște somon, gătit la cuptor săptămâna trecută și pus la congelator. Chiar a ieșit bun, am să adaptez rețeta și pentru oamenii mari. 🙂
Pentru 2 porții am pus:
🔹2 linguri paste orzo
🔹1/2 zucchini mic
🔹2 căței de usturoi
🔹1/2 ceapă mică
🔹o mână de baby spanac
🔹o roșie foarte coaptă
🔹o lingură cu vârf de somon gătit și mărunțit
🔹ulei de măsline
Am pregătit întâi sosul: am mărunțit ceapa și usturoiul și le-am pus la sotat într-un pic de ulei de măsline și un strop de apă. Am adăugat dovlecelul, tăiat cubulețe, iar când acesta a fost gătit am adăugat spanacul tocat și roșia decojită și mărunțită.
Am lăsat cratița max 10′ pe foc și apoi am dat-o deoparte.
Separat am pus pastele la fiert în apă clocotită. Când au fost gata le-am adăugat în sos împreună cu somonul mărunțit.
A fost o combinație reușită, mai repetăm, cu siguranță.